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*409.—Uniform—Badges—Submarine Ratings
(V.2A[79/8/58.—14 Feb. 1958.)

_Their Lordships have approved the wearing by ratings of a submarine badge
siect to the following conditions. The wearing of this badge by qualified ratings
I be optional and the badge will be made available for issue on repayment only.

2. Qualification.—The qualification for the badge will be the successful completion
the oral examination conducted by Ships’ boards between four and six months
or ratings join their first submarine.

3. For ratings whose service in submarines began before the institution of this
mination and who are still serving in submarines, permission to wear the badge
t the discretion of the Submarine Commanding Officer, either with or without an
mination according to the circumstances. There is, however, to be no examination
Chief Petty Officers and Petty Officers.

4. Submarine ratings who have returned to general service may apply, through
r Commanding Officer, to the Flag Officer, Submarines, who will authorise the
ring of the badge provided the rating concerned is eligible.

5. Wearing.—The badge is to be worn on blue and white uniform suits only. Itis
to be worn on overcoats, action working dress, overalls, tropical shirts or singlets.
badge is to be worn by C.P.Os. on the cuff of the left sleeve } inch above the centre
on, and by other ratings 14 inches from the lower end of the left sleeve of the jacket
¢ or jumper without cuffs. On jumpers with cuffs, it is to be worn 1% inches above
top of the left cuff.

6. Forfeiture.—Normally the holder of a submarine badge may continue to wear
yadge after he has reverted to general service. Permission to wear the submarine
se may, however, be withdrawn if the holder has :—
(@) been removed from submarine service for disciplinary or other reasons
within his own control, or
(b) failed to complete his first five-year period of service in submarines (Q.R. and
AL, Article 0814, paragraph 5).

4. The withdrawal of permission to wear the badge will be subject to Flag Officer,
narines’ approval in each case.

8. Records and Reports.—The grant or withdrawal of permission to wear the
\arine badge is to be recorded at the foot of page 3 of the rating’s Service
ficate. In addition, the names and official numbers of ratings granted permission
aar the badge in accordance with paragraphs 2 and 3 above are to be reported to
ilag Officer, Submarines.

7. Stocks of these badges are now available on demand from the Victualling
s at Home and will be available shortly at H.M. Victualling Yards, Malta and
pore. Requirements for the 4th and 6th Submarine Squadrons should be
ned from H.M.S. © Dolphin . The issuing prices of the Submarine badges are
Jows :—

Vocabulary No. Issuing ;’rice
5 d

31420 (Gold) 5 vis - . .. .. 170

32420 (Red) ; 5

30420 (Embroidered Blue) R
0. The Uniform Regulations (Ratings) will be amended.
({Q.R. and A.L)
(Appendix to the Navy List Uniform Regulations (Ratings).)
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